Cruixits articulars

01/04/2021
KINESI TIPS

És dolent fer-se petar el dits constantment?

Aquesta és una pregunta que habitualment ens feu a la consulta, doncs bé resulta que existeix un experiment del doctor Donald Unger el qual demostra que "fer-se petar" els dits en el seu cas durant 60 anys no afecta ni física ni mecànicament l'articulació.

Així doncs quan ens manipulem o bé sentim un cruixit als nostres Dits o altres parts del cos podem dir que és un soroll fisiològicament normal. aquest fenomen és donat quan el líquid sinovial, encarregat de lubricar les articulacions, allibera una sèrie de gasos que provoca petites bombolles que acaben explotant fent sentir aquest "crek".

Ara bé, hem d'estar alerta ja que aquest repertori de sorolls que el cos produeix no només té origen en els ossos. també pot ser degut a friccions entre lligaments, tendons...

Generalment un alt percentatge de les crepitacions no ens han de preocupar, però si que hem de parar atenció si aquestes venen acompanyades amb dolor ja que sovint això Ens pot indicar patologies com artritis, artrosis...

el nostre consell, portar una vida sana  i activa fent estiraments i mantenir-nos hidratats per minimitzar l'aparició d'aquestes crepitacions.