El CORE i la seva importància

22/04/2021
KINESI TIPS

Sovint relacionem el core amb la típica planxa per fer abdominals. però sabem realment què és i com hem de treballar-lo per no perjudicar-nos?

La paraula core significa nucli o centre. fa referència al conjunt lumbo-pèlvic-femoral, al nostre centre de gravetat i on s'inicien tots els moviments del cos.

Tots aquests elements han d'actuar en una perfecta sinergia per tal d'estabilitzar la columna vertebral en realitzar els moviments diaris.

S'ha demostrat que l'activació dels músculs del tronc precedeix a l'activació dels músculs de les extremitats, per això és important crear una base estable. També es considera que un dèficit en el control neuromuscular  de l'estabilitat del tronc és un factor de risc de lesió en la columna lumbar.

Per tal d'entrenar el nostre core hem de tenir en compte fer-ho de manera progressiva, adaptada i personalitzada en funció de l'estat físic i els objectius de cada persona.

Així doncs, primer treballarem la consciència corporal i el control motor en postures i exercicis fàcils per poder executar el treball amb qualitat. posteriorment progressarem a posicions funcionals, posicions inestables mantingudes, recolzaments inestables, exercicis que impliquin moviment dissenyats per desestabilitzar el core i provocar la seva activació per estabilitzar el nostre centre de gravetat i equilibrar-nos.