Fatiga Post-Covid

20/01/2022
KINESI TIPS

Has sigut un dels afectats per OMICROM aquests dies? Tens sensació de fatiga o esgotament extrem? Saps què has de fer per afrontar-ho?

Segons els estudis, aproximadament un 40% de la població que ha patit la covid-19  presenta com a seqüela  a curt termini la fatiga o esgotament extrem.

Aquesta fatiga es produeix per l'alteració de la Creatinfosfoquinasa (CPK) afectant al nervi perifèric i causant miàlgia o dany muscular elevat.

Es manifesta per una important limitació en les nostres AVD (activitats de la vida diària) com podria ser el simple fet de pujar una escala. És per aquest motiu que us deixem aquestes estratègies perquè tingueu una bona recuperació.

  1. El sobre- esforç és contraproduent. Para abans d’arribar al teu límit d’esgotament, és important que gestionis i prioritzis les teves tasques al llarg del dia.
  2. El descans serà el teu aliat. No descansis només quan aparegui la simptomatologia.
  3. Quan iniciïs les teves activitats físiques habituals tingues en compte aquesta fita, comença lent i progressa lent. Realitza un programa d’exercici terapèutic gradual i integrat a les teves AVD.
  4. Si tens dolor articular o muscular visita el teu fisioterapeuta, nosaltres et podem ajudar i guiar en aquest procés.