FOAM ROLLER

02/12/2021
KINESI TIPS

Ets esportista? Coneixes el FOAM ROLLER?

Es tracta d'un tub o cilindre que està fabricat de diferents materials, tamanys i resistències, també pot presentar rugositats o no en la seva superfície. Podem considerar-lo una eina econòmica i fàcil d'utilitzar.

Però saps quan i com s'utilitza?

Segons els estudis es considera que realitzar un treball amb el foam roller abans de la pràctica esportiva no disminueix la força explosiva com si ho poden fer els estiraments convencionals.

Però el que considerem com el màxim benefici del cilindre és el treball que es pot realitzar post- entrenament ja que ens permet executar la tècnica d'auto-lliberació miofacial. Aquesta tècnica consisteix en rodar sobre el cilindre utilitzant el nostre propi pes i creant un massatge sobre la zona de contacte. Aquesta lliberació miofacial ens permet millorar la flexibilitat muscular, la mobilitat articular i reduir la sensació subjectiva del dolor muscular post exercici.

La nostra recomanació, si l'has utilitzar, seria que comencessis per un cilindre amb poca densitat, que realitzis els exercicis simultàniament amb les dos extremitats sempre i quan es pugui o que utilitzis menys pes corporal sobre la zona.

Un cop dominada la tècnica pots anar progressant variant el cilindre i/o el pes però sempre tingues present que no has de sentir un dolor intens a l'hora de treballar aquesta lliberació miofacial ja que ens pot ser contraproduent.