La calor i els efectes en el nostre cos.

17/06/2021
KINESI TIPS

Saps com reacciona el nostre cos al exposar-nos a altes temperatures?

Aquesta és la primera setmana de calor intensa d’estiu, sabeu com reacciona el nostre cos al exposar-nos a aquestes altes temperatures? I què fer per intentar que no sigui perjudicial?

Podríem dir que el nostre cos té un termostat intern encarregat de mantenir la temperatura dins d’uns límits acceptables. Així doncs a mesura que puja les temperatures, el nostre cos comença a treballar per equilibrar la carrega de calor, inicialment això es manifesta amb un augment de la freqüència cardíaca que fa bombejar més sang cap a la pell i extremitats creant un mecanisme de refredament del cos, és a dir, la suor.

Però, què passa quan no som capaços d’afrontar tanta calor? Doncs bé, el cos segueix produint suor per refredar-se. Arribarà més sang a la pell i això farà que la resta d’estructures del cos com els músculs, el cervell o òrgans interns es vegin afectats, la qual cosa, i ens situacions extremes, pot provocar un col·lapse del cos conegut com a cop de calor.

Per tal d’evitar arribar a aquests extrems, recomanem hidratar-se bé al llarg del dia i que els àpats siguin lleugers, evitar exposar-nos al sol a les hores de màxima calor i mantenir-nos dins de llocs aclimatats.