La trocanteritis o bursitis trocantèria

14/10/2021
KINESI TIPS

Saps què és la trocanteritis o la bursitis trocanteria ?

Sovint ens arriba gent a la consulta amb un dolor molt localitzat a la part lateral del maluc, freqüentment son dones però s'estima que al voltant del 10-15% de la població ho pateix.

El dolor a la zona lateral del maluc és més agut a la palpació, al recolzament, al caminar i pujar escales podent irradiar dolor a la zona lateral de la cuixa.

El nom trocanteritis fa referència a l'existència d'un procés inflamatori a la zona del trocanter major del fèmur. Es creu que la causa principal d'aquesta inflamació sigui alguna bursa peritrocanteria, la funció de les quals és amortiguar cops o evitar la fricció dels tendons amb les prominències òssies.

Però quines son les causes d'aquesta inflamació?

No existeix una causa verídica. En els últims anys s'assenyala la debilitat del gluti mig i menor com a la causa principal de dolor. Altres factors podrien ser traumatismes aguts o cirurgies de maluc i també podríem considerar que apareixen per patologies menys mecàniques com les disfuncions dels sistema uroginecològic, estrès, cansament...

Els fisioterapeutes podem abordar aquesta lesió amb treball d'estiraments analítics, exercicis per tonificar els músculs debilitats i teràpia manual per alleugerir el dolor agut.