Les varius

20/05/2021
KINESI TIPS

Saps per què apareixen i què has de fer per mantenir les varius a ratlla?

Comença a arribar la calor i amb ella la sensació de pesadesa, dolor i rampes a les cames, però saps per què apareixen i què has de fer per mantenir les varius a ratlla?

Existeixen varis factors que influeixen a l’aparició de les varius. Generalment acostumen a ser varius primàries les quals deriven del fet que les vàlvules són congènitament defectuoses fet que fa que el retorn de la sang al cor es vegi alterat fent acumular la sang a les cames.

Altres causes poden ser la tromboflebitis, és a dir coàguls o trombos que dificulten la circulació, els embarassos, la obesitat, estar llargs períodes de temps assegut o dret, els anticonceptius o l’edat

Els fisioterapeutes tenim varies tècniques que poden ajudar a prevenir o pal·liar la simptomatologia causada per les varius com poden ser la pressoteràpia, el drenatge limfàtic manual, l’electroteràpia o la crioteràpia, però també hi ha una gran varietat d’exercicis recomanats per evitar aquest tipus de problema.

També recomanem no passar llargs períodes de temps assegut o dret i la utilització de mitges de compressió per evitar la inflor de les cames, mantenir les cames elevades per sobre del cor, mantenir una dieta rica en fibra i mantenir-nos ben hidratats i realitzar exercici aeròbic durant uns 30 min/dia.