Saps per què apareixen les agulletes i si es poden preveure?

02/09/2021
KINESI TIPS

Setembre, mes d’iniciar-se amb les rutines, els propòsits esportius i les pre-temporades. Juntament amb tot això també ens apareixen les agulletes i les preguntes: Per què apareixen? I, es poden preveure?

Gairebé tothom les ha experimentat en algun moment o un altre, les agulletes son aquell dolor molest que apareix quan comencem a realitzar esport per primera vegada o després d’un període de descans prolongat. La seva funció és crear un signe d’alerta a l’organisme per tal d’avisar-lo que la musculatura està sotmesa a un esforç superior a l’habitual i no es poden considerar com a lesió per la poca transcendència que tenen.

Malauradament les agulletes no es poden preveure. Així doncs, és recomanable fer un reinici progressiu a la pràctica esportiva i dins les possibilitats individuals de cada persona.

Les agulletes, acostumen a aparèixer entre les primeres 8-24 hores i persisteixen entre 1 i 3 dies.

Davant de la presència d’agulletes és recomanable seguir amb la programació d’entrenament establert a no ser que el dolor sigui molt agut on la recomanació serà baixar la intensitat o reposar.

Per tal de minimitzar-les és recomanable dur una correcta hidratació, realitzar un bon escalfament abans i una bona pauta d’estiraments després de la pràctica esportiva. També és necessari la visita a un fisioterapeuta per descarregar la zona afectada, recuperar el to muscular habitual i prevenir lesions.